Tuesday, April 26, 2011

Nak kahwin!!!!


Bismillahhirrahmanirrahim
Sangat berkesan dan terhibur dengan ceramah yang disampaikan oleh Ustazah Fatimah Syarha...
Tajuk untuk post kali ini pun agak "meletup"..Amat segan sebenarnya nak letak tajuk tersebut pada entry kali ini..:-).Macam tak sabar je gaya bunyi tajuk trsebut.Niat sebenar untuk menarik pengunjung2 yg berkunjung ke teratak saya menonoton video tersebut.Selamat menonton.:-)


Kalau mak tgk tajuk entry saya kat blog kali ini...jeng jeng jeng.."Kenak gatai ilak anak mak sorang tok bah..hehe
(faham x??ni loghat sarawak sebab mak kak angah orang BUMI KENYALANG)Maksudnya lebih kurang "amboi,gatal betul anak mak sorang ni":-).Baru2 ni  kena sakat dengan mak long dan acik nor..mereka sakat2 saya suruh tunjuk gambo bf..Saya tidak ada boyfren(cantik btul ejaan ya) pun..Dan tidak akan ade selepas ini cuma berdoa "Moga dipertemukan dengan seorang insan yang bergelar suami yang soleh kelak"


"Jika mahu mendapatkan suami yang soleh, tidak perlu bersusah-payah mencari yang soleh, sebaliknya berusahalah menjadi yang solehah. Jika mahu bertemankan isteri yang solehah, tidak perlulah sibuk sana-sini mencari si solehah, sebaliknya berusahalah menjadi yang soleh. Jika semua fokus untuk 'menjadi' dan bukan 'mencari', maka ramailah calon, mudahlah pilihan."(meminjam kata2 daripada pemilik teratak hadi87.blogspot.com..asif jiddan..pinjam kata2 ini..)


Anda dapat syurga sebelum kahwin, Tuhan akan tarik syurga selepas kahwin... 


Sekian.


~ISLAM itu INDAH~

5 comments:

Muhammad Marzuqi Bin Rameli said...

isbir ukhti,
pasti ada masanya tu~

NooR AzLen BinTi HaRoN said...

assalamualaikum..

syukran akhi.
mcm nak tukar tajuk entry..

NooR AzLen BinTi HaRoN said...

"SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN"

Syauqatul Wardah said...

Insya-Allah, saatnya pasti tiba ^_^
akak seorg yg solehah, Insya-Allah takdirnya yg soleh..
yg penting, baiki diri, usaha, doa dan tawakal, betul tak akak? ^_^
syg kak azlen! *peluk*

NooR AzLen BinTi HaRoN said...

assalammualaikum

syukran jazilan adikku

akak masih punya byk kekurangan."GELARAN" yg adik katakan utk akak masih jauh drp akak.sama2 kita brusaha utk menggapainya:-)
Moga kita sentiasa kuat dan istiqamah dlm usaha trsebut.

akak setuju dgn adik..yang penting kita perbaiki diri,usaha dan tawakal.

sayang adik Rabiatul juga:-)
"PELUK"..