Wednesday, June 5, 2013

Syukur,syukur dan terus bersyukur..

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Setiap hari rabu pastinya saya akan setia menanti rancangan "Islam itu Indah" di ikim.Prof Muhaya satu nama yang tak asing lagi dalam, dunia motivasi.

Pagi ini tajuknya "Reset minda Celik Hati-Perbaiki diri".Memang banyak kata-kata daripada Prof yang "menembak" saya pagi ini.alhamdulillah

Saya kongsikan kata-kata itu buat pedoman diri saya dan pengunjung teratak ini.

Prof pesan buangkan sikap "berkecil hati" dalam diri kita.Bila seseorang buat ini,buat itu pada diri kita.Kita akan mudah kecil hati.Maka kita tukar,doakan orang tersebut..Doakan untuk kita agar ALLAH berikan kekuatan pada kita.

Sentiasa bersyukur dengan segala nikmat kurniaan ALLAH.Tiada guna untuk kita berkecil  hati atau kecewa dengan setiap yang berlaku dalam hidup kita.Memang sukar untuk dilakukan tapi tak mustahil.Ingat setiap berlaku dalam, hidup kita ada hikmah daripadaNYA.ALLAH Maha Pengasih tak akan sesekali menyakiti kita.DIA tahu yang terbaik buat kita,hambaNYA.

Bangkitlah,nikmati kehidupan ini dengan "Kesedaran Ketuhanan yang tinggi'.Bila kita hidup dengan kesedaran Ketuhanan yang tinggi kita akan sentiasa berpaut dengan YANG MAHA KUASA.

Banyak lagi yang Prof kongsikan.Boleh dengar sendiri di sini :

 http://www.ikimfm.my/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=78Moga Allah berikan kekuatan untuk saya amalkan dalam, kehidupan setiap panduan dan nasihat yang berguna ini.AMIN.

Moga ALLAH redha.

No comments: