Friday, June 29, 2012

Bila ada BF..eh...eh..FB la..

Alhamdulillah..Penat juga satu nikmat daripada ALLAH.Sememangnya penat sejak  awal bulan 6 ini.Sepanjang miggu terisi.Alhamdulillah.

Pergi kelas buat kek..Buat kuih..Apa lagi..??

Penat sampai krem kaki(betulkan ejaan)...Abah selalu tanya

Penat ke angah??

Jawapan skema anaknya(saya la tu)..Tak penat sgt.hehe

Selepas pembedahan tahun lalu,saya mudah mengah.I dont know why.(cakap omputih plak ye).

Baiklah,tutup cerita di atas...Dulu saya tak berapa tau sangat tentang FB.Tak nak buat pun sebenarnya tapi bila ada yang bertanya ditambah lagi dengan cerita bila ada fb senang nak cari kawan-kawan lama yang terputus khabar berita..Maka saya pun buat fb.(Putus..hhehe..saya anak seorang bekas tentera..maka tau2 ye..berhijrah ke sana dan ke mari)..sampai sekarang saya masih cuba mencari jiran saya yang merupakan kawan sekolah saya semasa di Kem.

Mula kekok juga,akhirnya tau juga caranya.Alhamdulillah,daripada FB ini juga dapat eratkan ukhuwwah antara muslimat.

Yang paling terkesan,ukhuwwah yang terjalin di maya ini direalisasikan di dunia nyata.

Saya berjumpa face to face dengan seorang sahabat yang pada mulanya hanya dikenali d fb.Seronok juga.

Bila ada FB juga,dapat juga ilmu dan manfaatnya.Alhamdulillah,dengan izin ALLAH,melalui FB saya telah 2 kali menyertai konvensyen anjuran IluvIslam sebagai volunteer.Hebahan mencari volunteer oleh IluvIslam d fb menyebabkan saya berpeluang untuk menyertainya.

Itulah,nak pesan kepada sahabat2 dan diri sendiri..Gunalah teknologi dengan sebaiknya.Jangan disalahgunakan.Padah menanti di sana nanti.

Bagaimana menggunakan dengan sebaiknya??

Bila kita rasa yang ianya boleh jadi "add value' untuk kita di SANA nanti.

Post gambar sambil muncungkn mulut(baca :tak menutup aurat)..Agak2 ada manfaat tak untuk dalam buku amalan kita untuk dibawa menghadap Ilahi nanti???

Jadi,fikir dahulu sebelum melakukan sesuatu.

Ok,insyaallah jumpa lagi.


Adik sepupu saya,Azra Batrisya
Rindu kak Lin pada kamu:-)









1 comment:

~Setanggi Syurga aka NurHidayah Ali said...

salam alaik ya ukhti ku sayang... ^_^

rindu juga sama kamu..